CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 4, 2011

Revolusi Oh Revolusi......

Dgn Nama Allah Ar-Rahman Ar-Rahim..

Assalamualaikm..dan Salam Perjuangan..semua..:D
Cerita nie bermula, tyme tu dekat cls..shbtku beli news paper..Kosmo.. aku pun macam besa
Meminta izin utk membelek sebentar..

Terkejut! Melihat muka hadapan terpampang tajuk besar“Kebangkitan Rakyat Mesir!”
dan gambar rusuhan yang dahsyat.. (inilah padahnya, x tgok berita sbb malas nak tgk..semuanya byk reka2 sja~lebih2 lg tyme pilihan raya..em) (dan kesan -ve lama x on9 sbb line pblem).

Memang terkejut, berdiri bulu romaku, Semangat rasa nak baca berita selanjutnya! (masa nie belum lgi aku terfikir keadaan sahabat d sana,) yang aku tahu, rakyat Mesir betul2 dah tekad.. bukan mudah sebenarnya mengambil langkah ini, tapi itulah yg TERBAEK!!
terus2ku memuji Keberanian dan Semangat mereka….!! 

Benarlah kata John F. Kennedy, Presiden US ke 35 dalam satu ucapan di White House bahawa ;

Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable.

Ya. Hanya revolusi kemarahan sahaja yang dapat selamatkan sesebuah negara dari korupsi dan penyelewengan. Dan inilah yang berlaku di Mesir. Jadi hanya revolusi sahaja mampu tumbangkan kerajaan sekular persis kerajaan NDP pimpinan Hosni Mubarak di Mesir ini.


Malam berikutnya, aku dapat on9, dan Alhamdulillah perkara sebenar suda aku fahami..

Nielah pic dan information 1st aku terima dr sorg sahabat..dkt FB ~Tq 4 tagging!

REVOLUSI MESIR 2011 - SELEPAS KEMENANGAN KE ATAS SYAITAN HOSNI MUBARAK!.

CAIRO, EGYPT - JANUARY 29: Protestors chant as they stand on an army tank in Tahrir Square on January 29, 2011 in Cairo, Egypt. Tens of thousands of demonstrators have taken to the streets across Egypt in Cairo, Suez, and Alexandria to call for the resignation of President Hosni Mubarak. Riot police and the Army have been sent into the streets to quell the protests, which so far have claimed 32 lives and left more than a thousand injured. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)
 

Adakah suatu hari nti, Revolusi sebegini terjadi d Malaysia??

Hmmm...(thinking)
 

Jom,Tengok nie..they ar Soldier Of Allah^^,….
video

Ulasan Video: Aku cemburui jiwa2 kamu..


Tengok,Ini pula..yang berlaku d Malaysia.. keadaan semasa ~HIMPUNAN SOLIDARITI MENYOKONG PERJUANGAN RAKAT MESIR..


http://malaysiakini.tv/video/20956/arrests-at-anti-mubarak-demo.html


Ulasan video: ya Allah, ya Allah, ya Allah.... Sedih sgt kaum wanita, dan warga emas(ayah kpd sorg anak L td) d perlakukan sedemikian rupa...T_T..(sabar ja)

Sama2 kita doakan…
Semoga Rakyat Mesir dapat menggulingkan Hosni “Firaun Zolim” Mubarak…
dan Rakyat Malaysia yg masih ada disana sentiasa dibawah perlindunganNya..

salam revolusi…
 (muslimah dri Indonesia)

Egypt On the Brink Of Revolution - Photos







 Wallahu a'alam Bissawab.
d end.
(maaf,penulisanku xbpa baik. aku bdk baru belajar,^_^)

0 comments:

Post a Comment